sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Teksti syntyy


Olipa kiehtovaa muistella yhteisiä tuntitilanteita ja erityisesti niitä hetkiä, joissa oppilaat reagoivat asiaan tunteella. Jalkapuu oli pakko saada mahdutettua tarinaan, samoin lukukinkerit. Liikkuminen paikasta toiseen veneellä oli oppilaista kovin eksoottista ja ajatus siitä, että lapsilla ei ollutkaan aikaa leikkiä toi vaisun tunnelman luokkaan.




Ripottelin tarinaan myös täkyjä tulevia teemoja ajatelleen. Turku ja sen linna sekä Suomenlinnan rakentaminen tulevat esille kuvissa. Samoin kartanoiden elämän erilaisuus tavalliseen maalaiselämään verrattuna. Seuraavana teemana käsittelemme esihistoriaa, mutta sitten on aika palata lähemmäs tätä päivää ja puhua Ruotsin vallan ajasta. Silloin on hyvä nostaa esille tämän paperin muistumat.



Tekstini selkokielisyydessä on parantamisen varaa, tunnustan, mutta aika ei nyt vain riitä tällä erää parempaan. Oppilaat eivät kuitenkaan ole yksin tämän tekstin kanssa. Käsittelemme tekstiä yhdessä sekä historian että äidinkielen tunneilla. Silloin on hyvä puhua auki vaikeat sanat tai asiat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti