sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Historian koe - testi opettajille


Maanantaina oppilaat sitten tekevät historian kokeen. Harjoittelimme koetta varten viime viikolla joka päivä. Luimme tekstiä yhdessä. Etsimme kustakin kappaleesta tärkeitä asioita ja alleviivasimme ne. Keksimme kysymyksiä ja harjoittelimme vastaamaan niihin sekä suullisesti että kirjallisesti fronterissa.

Joku lapsista sanoi, että ei hän osaa kun hänellä on huono muisti, mutta kun vähän kutkuttelin häntä miettimään pienten apuajatusten tai kuvan avulla, niin sieltähän se tieto tuli ja lapsen kasvoille hymy. Laaja-alainen erityisopettajammekin oli huomannut, kuinka hyvin eräs hänen luonaan käyvä oppilaani oli edistynyt. Poika avasi fronterin näppärästi, löysi siellä olevat tehtävät nopeasti ja kirjoitti sujuvia vastauksia, koska oli tehotreenauksemme aikana oppinut löytämään tiedon tekstistä. Näistä lapsista voi olla ylpeä!

Mietimme kollegan kanssa yhdessä koekysymykset ja viikonlopun aikana muotoilin niiden pohjalta kokeen. Mäkin Pages on taas korvaamaton arkityön sujuvoittaja. Kuvia on helppo tipautella oikeisiin kohtiin, sillä kokeessamme täytyy ilman muuta olla kuvia. Koko opetuksemme on perustunut elämyksiin ja kuviin. Sen täytyy olla läsnä myös kokeessa. 

Oppilaiden osaaminen on yhteistyön tulosta. Maanantaina me opettajat saamme palautetta onnistumisestamme.

Kokeen kansilehti:

yksi kysymyksistä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti